У Закарпатському муздрамтеатрі показали останню перед введенням локдауну виставу (ВІДЕО)

3 роки ago admin 0

Вистава “Бременські музиканти” — остання, яку показали на великій сцені драмтеатру в Ужгороді напередодні карантину. За словами актора Рудольфа Дзуринця, “Бременських музикантів” показують для глядачів вже 10-й рік поспіль. Нині на сцені був задіяний майже весь акторський склад.

Рудольф Дзуринець зіграв в останній перед січневим локдауном виставі “Бременські музиканти” роль Детектива.

“За годину до вистави ми готуємося, гримуємося, переодягаємося, розігріваємо свої мовні апарати, — розповів актор. — Вистава про те, як Трубадур закохався у Принцесу. Він звичайний хлопчина вона Принцеса. Батько Принцеси, Король, він проти того, щоб вони були разом. І тому він шукає шляхи для того, щоб із нею зблизитись. Але допомагає їм Шут. Він випускає Принцесу з замку. І Король наймає Детектива, мене, щоб я її знайшов. І я її знайшов”.

Роль Принцеси у цій виставі 10 років поспіль грає Юдіта Чорна. Жінка каже: щоразу виходить на сцену немов вперше.

“Це моя перша головна роль, — розповіла Юдіта Чорна. — Це дуже мотивує, коли дітки дивляться і, — вау! Принцеса! Й вони вболівають за всіх, переживають. Вкрали, не вкрали, що буде далі. Яка мораль? Кохання і дружба – це понад усе. Так, як і в житті. Правда? Кохання перемагає, дружба також, мир, злагода”.

Семирічна Злата Захаркевич прийшла на цю виставу вперше. Дівчинка розповідає: сподобався персонаж Півень.

“Ну, мені сподобалося принаймні. – Чим? –Тим, що були дуже гарні костюми. Ну, особливо у тих принцес. Для мене це надто довге якесь”, — сказала дівчинка.

Тривала вистава годину. У фіналі Трубадур та Принцеса одружились.