На закарпатському гірськолижному курорті «Драгобрат» готувалися до безпечного відкриття зимового туристичного сезону

3 роки ago admin 0

На базі гірськолижного комплексу «Альбатрос», що знаходиться у високогірній частині закарпатського курорту «Драгобрат», відбувся виїзний семінар з питань підготовки до зимового туристичного сезону та безпеки подорожуючих. У заході взяли участь представники Управління туризму та курортів, Управління ДС України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, ГО «Закарпатське обласне товариство охорони природи», Управління лісового та мисливського господарства Закарпатської ОДА, а також Управління Держпраці у Закарпатській області, яке представляв головний державний інспектор Юрій Попович.

Традиційно семінар складався з двох частин теоретичної – засідання круглого столу і практичної –  навчання рятувальників.

На засіданні круглого столу присутні обговорили найбільш актуальні питання, що стосуються туристичного відпочинку в зимову пору. Кожна з представлених служб надала інформацію про виконану роботу і запропонувала свою модель організації безпечного відпочинку.

Зокрема, головний державний інспектор Управління Держпраці Юрій Попович розповів про проведені заходи державного нагляду у сфері промислової безпеки й охорони праці. Звернув увагу на обов’язкове виконання суб’єктами господарювання правил експлуатації підвісних канатних доріг, облаштування лижних трас,  реєстрації й використання технологічного транспорту «Ратрак». Водночас наголосив: до обслуговування обладнання повинен допускатися тільки навчений персонал.  Окремо фахівець Управління Держпраці  вказав на неприпустимість допуску до таких робіт без офіційного оформлення трудових відносин, а також експлуатації обладнання без наявності відповідної декларації.

Практична частина, у ході якої закарпатські рятувальники демонстрували свої навики та вміння із знімання лижників з крісел канатної дороги під час аварійної зупинки, викликала у присутніх жвавий інтерес. По завершенні відбулося обговорення результату проведення навчання.