На Закарпатті тривають лісокультурні роботи

3 роки ago admin 0

Лісівники Закарпаття продовжують осінню посадку лісу. На ділянках, де влітку й восени завершено лісозаготівельні роботи, проведено очистку лісосік від порубкових рештків, підготовлено грунт і саме зараз настав період проведення заліснення.

Про хід лісокульурної кампанії розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Яковець: «Під час весняних лісокультурних робіт всього лісівниками було висаджено 619,8 га нового лісу та виконано догляду за лісовими культурами в лісовому фонді на площі – 2987,1 га.  Також весною проводилося висівання в лісових розсадниках – 2,7916 га. За час осінньої акції  «1 млн. дерев за один день» з лісовідтворення, посаджено лісу на площі в 22 га, а це 68,469 тис.шт. садивного матеріалу. Крім посадки лісових культур, лісівниками проводилося і озеленення адмінбудівель. Під час акції, окрім основних порід використовувалися рідкісні породи дерев такі як криптомерія японська, кедр атласький, бархат амурський, гінкго білоба, тощо. Лісокультурні роботи тривають».

Лісівники Закарпаття продовжують осінню посадку лісу. На ділянках, де влітку й восени завершено лісозаготівельні роботи, проведено очистку лісосік від порубкових рештків, підготовлено грунт і саме зараз […]