Закарпатська одна з областей в якій найменше споживають риби та рибних продуктів

3 роки ago admin 0

За даними Державної служби статистики у 2019 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні сягнув 12,5 кг на одну особу. Це на 6% більше, ніж у 2018 році (11,8 кг/о.). Загалом, протягом 2019 року фонд споживання риби та рибних продуктів склав 523,9 тис. тонн, що на 26,8 тис. тонн більше, ніж у попередньому році. Про це повідомляє Криниця мисливця.

10_20_ryba1Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (16,8 кг/о.), Одеській (16 кг/о.), Вінницькій (15,4 кг/о.), Житомирській (15 кг/о.) та Херсонській (14 кг/о.) областях.

Найменше вищезазначеного виду продукції споживали в Івано-Франківській, Луганській та Закарпатській областях.

«Динаміка споживання риби та рибних продуктів українцями останніми роками постійно зростає, що свідчить про збільшення пропозиції цієї корисної дієтичної продукції на українському ринку», – зазначив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Довідкова інформація:

Фонд споживання риби включає рибу свіжу, а також рибу солену, копчену, рибні консерви та інші види рибопродукції у фізичній вазі в перерахунку на рибу.