ПРОДОВЖУЄТЬСЯ РОБОТА ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ДІТЕЙ-СИРІТ, ДІТЕЙ ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ ТА ОСІБ З ЇХ ЧИСЛА

4 роки ago admin 0

Під головуванням заступниці голови обласної адміністрації Ольги Травіної відбулося чергове засідання комісії з прийняття рішення щодо розподілу між бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад у 2020 році коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Розглянуто протоколи місцевих комісій відповідно яких 26 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, звернулися до місцевих розпорядників коштів із заявами на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення на суму 9,4 млн. гривень за рахунок коштів державної субвенції у 2020 році.
23 дітей не подали заяви на придбання житла протягом одного місяця з дати надсилання їм повідомлення рекомендованим листом про можливість отримання житла за рахунок субвенції з Держбюджету у 2020 році.

Відповідно до Порядку і умов надання у 2020 році коштів субвенції, затверджених Постановою КМУ, було визначено наступних за регіональним загальним списком дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, – 25 осіб та схвалено пропозиції щодо перерозподілу субвенції у 2020 році між конкретними адміністративно-територіальними одиницями області.

Крім того, у зв’язку із наближенням закінчення бюджетного року, стислими термінами використання бюджетних коштів, з метою недопущення їх залишку, рекомендовано райдержадміністраціям, міськвиконкомам та об’єднаним територіальним громадам повідомити про можливість отримання житла за рахунок субвенції або призначення їм грошової компенсації рекомендованим листом та іншими засобами зв’язку наступних (запасних) 20 осіб із регіонального загального списку дітей.

Під головуванням заступниці голови обласної адміністрації Ольги Травіної відбулося чергове засідання комісії з прийняття рішення щодо розподілу між бюджетами міст …