Єдиний реєстр боржників

4 роки ago admin 0

В Україні діє Єдиний реєстр боржників, який є відкритим та розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

 Єдиний реєстр боржників — це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

         Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов’язок щодо виконання рішення.

Відомості про боржника вносяться до Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження.

Відомості про боржника за рішенням про встановлення побачення з дитиною та про усунення перешкод у побаченні з дитиною вносяться до Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про накладення штрафу на боржника.

 Відповідно до п. 5 розділу 16 Інструкції з організації примусового виконання рішень за наявності заборгованості зі сплати АЛІМЕНТІВ, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за ТРИ місяці, виконавець виносить повідомлення про внесення відомостей про боржника до Єдиного реєстру боржників.

 Чи є категорії боржників відомості про яких не потраплять до Єдиного реєстру боржників?

Так, законом визначено, що не підлягають внесенню до Єдиного реєстру боржників відомості про боржників — державних органів, органів місцевого самоврядування та боржників за рішенням немайнового характеру.

 Єдиний реєстр боржників містить наступну інформацію:
відомості про боржника (фізичну чи юридичну особу);
найменування органу або дані посади посадової особи, яка видала виконавчий документ;
найменування органу державної виконавчої служби або приватного виконавця;
номер виконавчого провадження;
категорію стягнення (стягнення аліментів, заборгованість по заробітній платі тощо).

Також, у реєстрі можна знайти:
— список боржників по сплаті аліментів
— список боржників з виплати заробітної плати
— список боржників, що перешкоджають у побаченні з дитиною

 Відповідно до ч. 7 ст. 9 Закону України «Про виконавче провадження» відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників:
одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу;
повернення виконавчого документа до суду;
в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

Відділ «Воловецьке бюро правової допомоги»

В Україні діє Єдиний реєстр боржників, який є відкритим та розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.  Єдиний реєстр …