Віктор Яковець взяв участь у Міжнародну форумі LISDEREVMASH’ 2020

3 роки ago admin 0

Цього тижня розпочала свою роботу Міжнародна виставка-форум технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH ‘2020. В рамках виставки відбулось розширене засідання Всеукраїнської ради Товариства лісівників України.

Участь у засіданні взяли Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, голова ТЛУ України Юрій Марчук, народний депутат України Олександр Матусевич, заслужені працівники галузі, начальники обласних управлінь, голови обласних осередків ТЛУ, ветерани галузі, деревообробники, вчені та преса. Був присутній і новий начальник Закарпатського ОУЛМГ Віктор Яковець.


Під час засідання Всеукраїнської Ради учасники говорили про сучасний стан, розвиток, проблеми й перспективи лісової галузі в Україні. Так, зокрема, відкриваючи засіданання Ради, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук розповів про наболілі питання, які накопичилися у галузі, про велику лісівничу родину, яку об’єднало Товариство лісівників України і вже 30 років відстоює інтереси галузі. Відзначив Юрій Миколайович і роботу з громадськістю та пресою, яка конче необхідна для галузі. Беззаперечно не міг керівник ТЛУ оминути питання важливості Державної цільової програми «Ліси України», навівши приклад Львівщини.

Валерій Самоплавський наголосив, щоб галузь функціонувала і мала майбутнє, на місцях має бути чітка професійна кадрова політика та єдність лісівників і всіх, чиє життя і праця повязані з лісом.

У своїй доповіді Голова Держлісагентства Василь Кузьович привітав учасників та гостей Ради та наголосив на тому, наскільки важливими на сьогоднішній день є удосоклналення нормативно-правової бази, цифровізація та доступ до інформації щодо лісів, впорядкування ринку деревини, вирішення питань фінансового забезпечення та реформування системи оподаткування, адже тільки забезпечивши розв’язання вищезазначених питань можна переходити до реформування інституційної структури.

Очільник галузі наголосив, що сьогодні галузі потрібен фонд фінансування лісового господарства для вирішення проблем, які накопичилися, наповнити який можна за рахунок відрахувань частки коштів від «єдиного лісового податку», штрафів за лісопорушення, дивідендів та інших коштів, не заборонених чинним законодавством.

Всеукраїнська рада Товариства лісівників України підтримала запропонован рішення стратегії розвитку лісового господарства України.




Прес-служба Держлісагентства

Цього тижня розпочала свою роботу Міжнародна виставка-форум технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH ‘2020. В рамках виставки відбулось розширене засідання Всеукраїнської ради Товариства […]