Час збирати насіння. На Берегівщині – пора заготівлі жолудя

4 роки ago admin 0
Надворі осінь, що для лісівників означає – час збирати насіння. Щороку о цій порі триває активна заготівля жолудя.
З цього та інших питань у Берегівському держлісгоспі відбулась нарада з працівниками апарату та лісничими. Дуб на Берегівщині – одна з основних лісоутворюючих порід. Його висока цінність – як екологічно-естетична, так і матеріальна. Тож лісівники особливо дбають про те, щоб Берегівщина пишалася своїми дібровами та мішаними лісами.
Для створення високопродуктивних і стійких лісових насаджень потрібне насіння лісових порід із цінними спадковими властивостями та високою посівною якістю. Це добре розуміють фахівці лісництв, які щорічно заготовляють свіжі врожаї насіння. Тож жолудь береться переважно із найкращих дерев. Щоб молоді діброви були сильними.
Цього року у планах підприємства зібрати майже 3 тонни. Чи вдасться його реалізувати, буде зрозуміло вже у листопаді.
Питання, які також обговорювалися під час наради – проведення осінньої інвентаризації та атестації лісових культур, природного поновлення та розсадників; стан лісових культур, доповнення, догляд лісових культур та розсадників, планування робіт на наступний рік, збір лісового насіння, проведення інвентаризації осередків шкідників і хвороб лісу.

Надворі осінь, що для лісівників означає – час збирати насіння. Щороку о цій порі триває активна заготівля жолудя. З цього та інших питань у Берегівському держлісгоспі […]