ОЛЕГ КОЦЮБА ПРОВІВ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЮ ІЗ КЕРІВНИКАМИ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ЗАКАРПАТТЯ

4 роки ago admin 0

У четвер, 20 серпня, у режимі відеоконференції відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації під головуванням першого заступника Закарпатської ОДА Олега Коцюби. 

Заступники голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих органів місцевих рад (ОТГ), до повноважень яких входить забезпечення реалізації державної політики в галузі освіти, керівники місцевих органів управління освітою, а також керівники закладів освіти обласного підпорядкування та закладів професійної (професійно-технічної) освіти у формі конструктивного діалогу взяли участь в обговоренні питань, пов’язаних із початком нового навчального року.

Йшлося про:
-заходи, вжиті засновниками та керівниками закладів освіти, для організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину;
-використання коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам та інших коштів;
-вирішення питань кадрового забезпечення із метою надання якісних освітніх послуг та організованого початку нового навчального року. 

Олег Коцюба, звертаючись до учасників, наголосив на необхідності безумовного дотримання усіх протиепідемічних заходів, передбачених нормативними документами, а також дотриманні усіх прав учасників освітнього процесу як у частині отримання якісних освітніх послуг, так і належному фінансовому забезпеченні. Усім присутнім у студії Олег Анатолійович акцентував: «Неприпустимою з вашого боку є споглядацька позиція. Адже саме ви повинні координувати роботу освітньої галузі за усіма напрямками, це ваша відповідальність. І у цьому контексті ми говоримо не лише про роботу, а про забезпечення нашого майбутнього. Мова – про дітей. І тут ми не можемо ні економити, ні розпорошувати зусилля і отримані фінансові можливості». 

Про основні завдання освітньої галузі у 2020/2021 навчальному році та особливості організації освітнього процесу детально проінформувала директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова. У першу чергу йшлося про забезпечення засновниками та керівниками закладів освіти безпечних умов перебування учасників освітнього процесу з дотриманням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину, затверджених відповідними постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Розглянуто також особливості цьогорічного 1 вересня, медичного огляду всіх учасників освітнього процесу, оплати праці педагогічних працівників, створення належних умов для навчання і виховання, утому числі дітей з особливими освітніми потребами.

Обговорено заходи із:
-організації Року математичної освіти,
-готовності до роботи за дистанційною формою,
-підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи в 2020/2021 навчальному році та до сталого функціонування в осінньо-зимовий період,
-формування мережі закладів освіти,
-ліцензування освітньої діяльності,
-створення опорних шкіл,
-забезпечення підручниками,
-організації харчування,
-підвезення учнів і педагогічних працівників.

«Від своєчасного і якісного вирішення порушених питань, – зауважила Ганна Іванівна, – залежить результат роботи усієї освітньої галузі області в цілому і кожного закладу зокрема». 

Про ступінь готовності закладів освіти до нового навчального року, про заходи, уже вжиті на місцях для безпечного і комфортного перебування як учнів, так педагогів, а також про створення освітнього середовища, покращення матеріально-технічної бази інформував кожен керівник місцевого органу управління освітою та керівники закладів освіти. 

За підсумками роботи розширеного засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації  прийнято рішення колегії, кожне із завдань якого спрямовано на безперебійну і злагоджену роботу освітньої галузі області, на реалізацію державної політики і захист прав та інтересів учнівських і педагогічних колективів. 

У четвер, 20 серпня, у режимі відеоконференції відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації під …