Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку в лісі – одне з важливих завдань Верхньогірського держлісгоспу

4 роки ago admin 0

Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку в лісі – одне з важливих завдань Верхньогірського держлісгоспу. Саме для цього лісівники зводять рекреаційні пункти, де подорожні можуть зупинитися, перепочити, насолодитися свіжим лісовим повітрям, перекусити.

У лісгоспі налічується 4 таких пунктів відпочинку. Вони просто, але водночас дуже продумано облаштовані – мають дерев’яні столи під накриттям, лави, місця для багаття та для сміття, дитячі ігрові зони. Однак і таке «нехитре» господарство потребує постійного догляду.

Щороку лісівники проводять реконструкцію рекреаційних пунктів: ремонтують фарбують, оновлюють конструкції та аншлаги. Крім того, вивчають потреби громадськості та створюють й нові зони відпочинку в найбільш відвідуваних лісових місцинах.

«Наші рекреаційні пункти традиційно користуються популярністю. Ми зацікавлені створити всі умови для відпочинку відвідувачів, щоб максимально захистити ліс від загорянь. Саме тому облаштовуємо місця для багаття, мангали, смітники, цим самим контролюємо перебування громадян у лісі», – відзначила директор ДП «Верхньогірське лісове господарство» Марія Плиска-Галатиба.

На жаль, досить часто лісівникам за їхню працю відплачують невдячністю – ламають дерев’яні споруди, смітять тощо. Тому працівники лісгоспу закликають шанувати чужу працю і поважати себе та інших.

Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку в лісі – одне з важливих завдань Верхньогірського держлісгоспу. Саме для цього лісівники зводять рекреаційні пункти, де подорожні можуть […]