Наслідки паводку на Закарпатті обговорили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

4 роки ago admin 0

176 мільйонів гривень необхідно для відновлення пошкоджених негодою об’єктів на території Закарпаття. Найбільше від інтенсивних дощів, які випали 23-25 червня, постраждали Міжгірський, Рахівський, Тячівський та Хустський райони.

Таку інформацію озвучили під час позапланового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 26 червня у режимі відеоконференції під головуванням першого заступника голови ОДА Олексія Гетьманенка. У нараді взяли участь представники всіх служб життєзабезпечення краю.

Як зазначив під час своєї доповіді начальник Управління ДСНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей, у краї було підтоплено 535 дворогосподарств та 90 гектарів пасовищ, пошкоджено 4 ділянки автошляху державного значення, 30 доріг місцевого значення, зруйновано 6 мостів тощо. Внаслідок перезволоження ґрунту на території області активізувалися зсувні процеси. Зокрема в урочищі Робша Рахівського району через загрозу руйнування приватного житлового будинку евакуйовані двоє мешканці оселі та свійські тварини.

У водному господарстві області, за попередніми даними, пошкоджено 14 об’єктів. У лісовому господарстві паводок пошкодив 30 км доріг, 364 погонні метри мостів, також зафіксовано зсуви ґрунту та підтоплення території на площі 1890 га.

Підсумовуючи виступи доповідачів на засіданні було прийнято рішення попередньо класифікувати паводок останніх днів як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

 

DSC_0164.JPG   DSC_0167.JPG

У ДСНС України у Закарпатській області