Суд заборонив Ужгородській міській раді та одному з міських підприємств експлуатувати несправні механізми і пристрої підвищеної небезпеки

4 роки ago admin 0

За результатами перевірок щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки,  проведених фахівцями Управління Держпраці у Закарпатській області на одному з  деревообробних підприємств обласного центру та в Ужгородській міській раді, були зафіксовані  суттєві порушення законодавчих вимог. 

 

Оскільки виявлені порушення становили загрозу життю та здоров’ю працівників вказаних суб’єктів господарювання, то Управління Держпраці звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовними заявами про застосування до них заходів реагування (контролю).

В одній з позовних заяв йшлося про необхідність зобов’язати ужгородське приватне підприємство ПП «Карпатпромсервіс» зупинити експлуатацію чотирьох верстатів: круглопильного, фрезерно-свердлильно-пазувального, фрезерного і фугувального, а також виконання робіт трьома працівниками, які не пройшли відповідну професійну підготовку.

В іншій – містилась вимога про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Виконавчого комітету Ужгородської міськради шляхом зобов’язання зупинити експлуатацію трьох водогрійних котлів та одного пасажирського ліфта.

Суд повністю задовольнив обидва адміністративні позови Управління Держпраці. Тож Ужгородській міській раді та одному з підприємств обласного центру заборонено експлуатувати несправні механізми і пристрої до усунення виявлених порушень.