Внесено зміни до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування

4 роки ago admin 0

Постановою Головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 02 червня  2020 року №32 внесено зміни до «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період  карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби CОVID-19».

Як вказано у Тимчасових рекомендаціях, обслуговування у закладах харчування повинне здійснюватися відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, санітарних норм та правил і з урахуванням цих тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби CОVID-19.

У цьому документі йдеться про проведення працівникам перед початком зміни  температурного скринінгу; організацію місць для санітарної обробки рук антисептиком, порядок здійснення обслуговування на виніс або на відкритих майданчиках і  в закладах, що здійснюють обслуговування в приміщеннях; обов’язкове носіння медичних масок та інших захисних засобів тощо. Містять «Рекомендації» і низку заборон, які насамперед стосуються закладів, які здійснюють обслуговування в приміщенні.