Піротехніки ДСНС Закарпаття застерігають про загрозу, яку несуть у собі вибухонебезпечні предмети

4 роки ago admin 0

Рятувальники Закарпаття продовжують вилучати та знищувати вибухонебезпечні предмети. Не стала винятком у цьому плані й минула чергова доба. Так, 20 травня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучали та знешкоджували артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Його було виявлено в урочищі Наметище, що в с. Пастілки Перечинського району.

Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає громадян бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Найчастіше причина трагічних наслідків криється в повній відсутності елементарних знань правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних пристроїв та різних підозрілих предметів. Не встигнеш і оком моргнути, як снаряд чи граната розлетяться на сотні осколків, здатних спричинити смерть чи каліцтво.

Тому, в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні, категорично забороняється: брати їх у руки, зберігати, нагрівати та ударяти по них; переносити, перекладати, перекочувати їх з місця на місце; намагатися розібрати; не розпалювати багаття поблизу знахідки, кидати, класти у вогонь; заносити в приміщення; закопувати в землю; кидати в криницю або річку; здавати на металобрухт. Про підозрілий “скарб” слід негайно повідомити за номерами “101” чи “102”. Пам’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети повинні тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які мають навички роботи з «відлунням війни». А невиконання цих вимог і правил може призвести до тяжких наслідків, що, на жаль, вже мали місце на території області.

IMG-4b8e8447e4d7a4bcf7efc77b08549d5c-V.jpg   IMG-6e86d659f90c57ace383a2c7cf934180-V.jpg

 ВНП плакат 2020 мм.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області