ОНЛАЙН-ОСВІТА

4 роки ago admin 0

Онлайн-освіта – є одним  з основних трендів останніх років. А більш ніж двомісячний карантин зробив дистанційне навчання ще більш популярним. Дистанційні курси, вебінари, онлайн-лекції стали невід’ємною частиною професійного розвитку для представників багатьох професій.  І це не дивно, адже дистанційне навчання має ряд переваг, порівняно з очним навчанням.

По-перше – це найбільш доступний  та мобільний вид навчання. Все що вам потрібно це  інтернет. Можна навчатись в найзручніший для вас час – не важливо зранку чи ввечері, головне наявність мотивації. Для навчання необов’язкова навіть наявність комп’ютера – достатньо телефона або планшета. По-друге – можливість коригувати графік навчання під свій стиль життя. Це дуже важливо для практикуючих юристів, для яких час – надзвичайно цінний ресурс. По-третє – доступ до навчальних матеріалів 24/7. Ви маєте можливість постійно переглядати пройдений матеріал, передивлятись відео та поновлювати в пам’яті важливу інформацію. По-четверте – широкий вибір форм та тем. В залежності від рівня ваших знань ви самостійно обираєте найцікавішу тему та форму подачі. В мережі наявна велика кількість навчальних матеріалів, після проходження навчання та складання тестів видаються  сертифікати про підвищення кваліфікації.

Проте є і певні нюанси.

Найважливішими факторами, які впливають на ефективність дистанційного навчання є самоорганізація та самомотивація. Якщо ці два показники на низькому рівні – навряд чи вам вдасться досягнути значних результатів у онлайн-навчанні. То як же підвищити ефективність онлайн навчання? Даємо декілька порад:

1) Виставляйте правильно пріоритети.

Як зазначалось вище в інтернеті присутня незліченна кількість навчальних продуктів для правника. Проте тут не варто діяти по принципу «все і зразу». Від того, що ви за один день продивитесь десять вебінарів навряд чи буде велика користь. Потрібно фокусуватись на тих темах, які потрібні та цікаві саме вам. Недоцільно одночасно вивчати декілька тем, старайтесь одночасно пропрацьовувати не більше двох тем.

2)Ведіть графік свого навчання.

Навички тайм менеджменту для дистанційного навчання є вкрай необхідними.  Бажано складати план таких занять на кожен тиждень і старатись максимально його дотримуватись. Формуючи графік навчання не варто забувати, що оптимальним періодом для активної праці мозку є перша половина дня, тому не варто планувати  свої заняття дуже пізно ввечері. Також такий план дозволить більш ретельно відслідковувати  прогрес вашого навчання.

3) Організуйте робоче місце.

Це не обов’язково має бути великий офісний стіл, але навчатись лежачи на дивані на фоні ввімкненого телевізора – неефективно. Організуйте для себе робочу зону, де вам ніхто і ніщо не буде заважати та відволікати. Бажано щоб це була окрема кімната з хорошим освітленням ну і звичайно ж з хорошим інтернетом. Блокнот та ручка під рукою також не будуть зайвими – бажано занотовувати ключові тези.

4)Робіть перерви.

Це стосується перерв як між різними онлайн-курсами так і всередині онлайн-курсу. Не намагайтесь відразу після вивчення певної тематики  розпочинати вивчати щось інше. Дайте вашому мозку структурувати  отриману інформацію.

Відділ Воловецьке бюро правової допомоги

Онлайн-освіта – є одним  з основних трендів останніх років. А більш ніж двомісячний карантин зробив дистанційне навчання ще більш …