Де були Карпати, будуть Лисі Гори?

4 роки ago admin 0

Щоб залишити ліси нашим нащадкам, давно існує механізм – зрубав – посади. Таким чином лісівники відтворюють вирубаний ліс, щоб не було лисих схилів, а ріс молодий сильний ліс.

Весна – гаряча пора для лісівників, адже на Закарпатті триває клопітка робота з відновлення лісу.

Зокрема, державні підприємства Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства уже завершують висадку лісів.

Цьогоріч уже за весняний період провели посадку лісу на площі 1524 гектари, що становить 92% від загального плану.

Процес вирощування лісу – багаторічна та безперервна праця. Адже для того, щоб в наступному році було чим відтворювати лісові насадження, працівники закарпатських держлісгоспів щороку заготовляють насіння, висівають його у розсадниках і потім пересаджуюсь його на вирубані ділянки. Таким чином замикається природний цикл відтворення лісів: із шишки – насінина, потім – сіянець, далі – саджанець. Ось так народжується ліс у Брустурянському лісомисливсгоспі.

Опісля посадки велика увага лісівниками приділяється доглядам за лісовими культурами минулих років, зокрема лісівники проводять інвентаризацію лісових культур, після неї доповнення лісових культур та ввід недостаючих порід на площі.

Щоб залишити ліси нашим нащадкам, давно існує механізм – зрубав – посади. Таким чином лісівники відтворюють вирубаний ліс, щоб не було лисих схилів, а ріс молодий […]