Догляд за лісовими культурами для лісівників Берегівщини нині – завдання №1

4 роки ago admin 0
Традиційно о цій порі лісівники акцентують увагу на доглядах за лісовими культурами. Щонайперше цікавляться, як прижилися цьогорічні сіянці. Але не менше уваги потребують і дворічні, і трирічні культури.
Обов’язковою вимогою для створення якісних, високопродуктивних лісових насаджень – є своєчасний догляд за лісовими культурами.
Мало, просто посадити ліс, впродовж декількох років лісівники дбають про молоді насадження, створюючи сприятливі умови для їх росту та розвитку, знищуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід.
Саме зараз, у весняний період, коли відзначається велика забур’яненість після інтенсивних дощів, проводяться роботи по догляду за цьогорічними лісопосадками та лісовими культурами минулих років створення.
Маленькому деревцю потрібен особливий догляд. Про це дбають інженери з лісових культур, лісничі, їх помічники, безпосередньо майстри лісу, які працюють у ДП «Берегівське ЛГ».
Протягом цього тижня, провідним інженером з лісових культур Едуардом Тібою разом провідний із лісничими, старшими майстрами та майстрами лісу провели огляд лісових культур на території Чизайського, Кідьошського, Берегуйфалівського та ЛМЛ ім. «Маурера» лісництв для обстеження стану молодих саджанців та перевірки якості проведеного догляду за ними. Свою увагу вони зосередили на лісових культурах, що ростуть на багатих родючих ґрунтах, де спостерігається підвищена забур’яненість і складні умови догляду.
Догляд за лісовими культурами на контролі директора держлісгоспу Богдана Шойного.
На сьогоднішній день догляд проведено на площі – 45,9 га, із запланованих 249 га.

Традиційно о цій порі лісівники акцентують увагу на доглядах за лісовими культурами. Щонайперше цікавляться, як прижилися цьогорічні сіянці. Але не менше уваги потребують і дворічні, і […]