Ліси Карпат потребують доріг

4 роки ago admin 0
На Закарпатті останні 15 років будуються лісові артерії. Найперша й найважливіша причина їх появи — цe те, що у недоступних для людини місцях перегниває цінна деревина, поширюються хвороби лісу. Дороги дають Карпатам ще один великий плюс: можливість розвивати туристично-рекреаційну галузь.
 
Дороги в лісі будуються по всій Закарпатській області. Лісівники кажуть, нова дорога дозволить в першу чергу охороняти ліс від незаконних рубок і лісових пожеж, а відтак боротися з хворобами дерев. На даний момент загальна площа уражених лісів становить 19 090 гектарів. З них шкідниками вражені 2023 гектара, хворобами лісу – 11 019 гектарів, вітровалами і буреломами – 6047 гектарів. Для того, щоб розчистити лісові масиви від пошкоджених дерев, необхідно, щоб до ділянок можна було дістатися.
 
Дороги будуються не тільки в Україні, а також у країнах Європи – Австрії, Швейцарії, Німеччини, Франції. Спеціалісти стверджують, що для сталого ведення лісового господарства потрібно збільшення щільності лісової дорожньої мережі, яка має в першу чергу призначення для оперативного реагування на надзвичайні події в лісових насадженнях, охорони від незаконних рубок та пожеж, сприяє розвитку туризму та рекреаційних місць відпочинку.
 
Все це сприяє розвитку не тільки території лісових господарств, але і Закарпаття в цілому.
 
Так, зокрема у 1 кварталі 2020 року підприємствами Закарпатського ОУЛМГ розпочато будівництво у трьох державних підприємствах ДП «Берегівське ЛГ», ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «Рахівське ЛМГ» земляного полотна всього майже 3,2 км та облаштували дорожнім одягом всього 1,1 км.
 
 
 
 
 
 

На Закарпатті останні 15 років будуються лісові артерії. Найперша й найважливіша причина їх появи — цe те, що у недоступних для людини місцях перегниває цінна деревина, […]