Карантин продовжено до 11 травня

4 роки ago admin 0

5ea03cc1069c3106598536Загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня 2020 року – відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 22 квітня 2020 року. Всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

 

“Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

МОН вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання. Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік Міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а у 2-11-х класах провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 н. р.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, у 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори.

Інформацію про всі зміни в освітніх процесах, які відбуваються через карантин та відповіді на найбільш поширені запитання можна знайти на спеціальному інфоресурсі – mon-covid19.info.

    Подiбнi новини

    Уряд затвердив Положення про сертифікацію вчителів

    admin 5 років ago
    Кабінет Міністрів затвердив Положення “Про сертифікацію педагогічних працівників”. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України. Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної... Читати далi

    ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ЩОДО ЗВІЛЬНЕННЯ УЧНІВ ВІД ПРОХОДЖЕННЯ ДПА У 2021 РОЦІ

    admin 3 роки ago
    Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення до розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових... Читати далi

    Відкриття чергового навчально-практичного центру в Закарпатській області

    admin 5 років ago
    У ДНЗ „Ужгородський центр професійно-технічної освіти” відбулося відкриття навчально-практичного центру новітніх технологій зварювання, у якому здійснюватиметься підготовка кваліфікованих робітників із професій: електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних... Читати далi