Лісівники Рахівщини чатують на пожежі

4 роки ago admin 0

У неділю, 12 квітня, на території Рахівського лісництва ДП «Рахівське ЛДГ» лісівниками було ліквідовано загоряння сухої трави та лісової підстилки. Причиною загорання був навмисний підпал. Одразу працівник державної лісової охорони зреагував і викликав на допомогу колег. 

В локалізації підпалу прийняли участь 8 працівників служби лісова охорона. Завдяки важкій, злагодженій та безупинній роботі лісівників пожежу було ліквідовано.

У пожежно небезпечний період громадянам, суворо забороняється розпалювати вогнища поблизу хвойного, мішаного чи листяного лісу; випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу ( у тому числі проводити сільськогосподарські пали); спалювати у лісових насадженнях сміття, побутові та горючі відходи тощо, а також здійснювати у лісі будь-які роботи без узгодження з постійними лісокористувачами.

Через недбалість людини за декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятиліттями. Особливо величезну шкоду пожежа завдає лісовій фауні – гинуть птахи, звірі, знищуються їх домівки.

Адміністрація ДП «Рахівське ЛДГ» з особливим проханням звертається до всіх громадян: дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Збережемо разом  ліс від пожеж!

У неділю, 12 квітня, на території Рахівського лісництва ДП «Рахівське ЛДГ» лісівниками було ліквідовано загоряння сухої трави та лісової підстилки. Причиною загорання був навмисний підпал. Одразу […]