Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький провів на Житомирщині виїзну нараду

4 роки ago admin 0

10 квітня Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький провів на Житомирщині виїзну нараду в оперативному штабі ліквідації лісових пожеж, який діє на території державного підприємства «Народицький спецлісгосп».

«Завдяки злагодженим діям лісівників і рятувальників на сьогодні усі великі лісові пожежі локалізовані, а ситуація контрольована! Боротьба з пожежами триває більше тижня. Лісова охорона продовжує перебувати у місцях загорянь та контролювати, щоб від поривів вітру вогонь не спалахнув знову. Дякую за підтримку очільнику Житомирщини Віталію Бунечку та ДСНС області за злагоджену роботу з лісівниками», – підкреслив Андрій Заблоцький.

Він зазначив, що однією з причин поширення пожежі на лісові масиви називають спалювання очерету у заплавах річки Уж біля Народичів. Вітер швидко перекинув пожежу на ліс, яка поширювалася дуже швидко. Почали виникати загоряння в інших лісових масивах. Остаточні причини виникнення пожеж покаже слідство.

«Працівники держлісохорони біля Рубежівки Народницького району затримали двох осіб, один з яких палив поле, а інший – лісосмугу. Їх передали правоохоронцям. Переконаний, що покарання за таке має бути найжорсткішим», – наголосив Голова Держлісагентства.

Також він повідомив, що наразі для ефективного запобігання та боротьби з лісовими пожежами Уряд України розробляє необхідні заходи, а парламентські комітети вже активно працюють над збільшенням відповідальності за підпали.

Нагадаємо, протягом 3-9 квітня на Житомирщині лісівники боролися з лісовими пожежами орієнтовною площею майже 1,7 тис. га. Однак, масштаби ще уточнюються. У локалізації пожеж задіяно більше 1000 працівників державної лісової охорони з різних лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Держлісагентства, та більше 200 осіб особового складу ДСНС у Житомирській області.

10 квітня Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький провів на Житомирщині виїзну нараду в оперативному штабі ліквідації лісових пожеж, який діє на території державного підприємства «Народицький […]