ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВО ЗАКЛИКАЄ ГРОМАДЯН НЕ СПАЛЮВАТИ СУХОСТІЙ: ЦЕ ПРИЗВОДИТЬ ДО ПОЖЕЖ У ЛІСАХ

4 роки ago admin 0

Державне агентство лісових ресурсів нагадує, що в лісах України наступив період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж.

З початку року працівниками державної лісової охорони лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Держлісагентства, виявлено та ліквідовано 712 лісових пожеж на площі більше 1300 га. Це майже в чотири рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лише цього тижня лісівникам довелося 392 рази виїжджати на гасіння лісових пожеж.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог правил пожежної безпеки у лісах, а також випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню на прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення.

Порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей і тварин.

Громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які перебувають на території України, ЗОБОВ’ЯЗАНІ:

– виконувати правила пожежної безпеки в лісі, виховувати у дітей обережність у поводженні з вогнем;

– повідомляти лісогосподарське підприємство, територіальний підрозділ ДСНС, місцеві органи влади про виникнення лісової пожежі.

Протягом пожежонебезпечного періоду ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

– розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;

– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

Держлісагентство закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у лісах, що може застерегти від трагічних наслідків.

Державне агентство лісових ресурсів нагадує, що в лісах України наступив період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж. З початку року працівниками державної лісової охорони лісогосподарських […]