У закарпатських лісівників “гаряча пора”

4 роки ago admin 0
Нелегка справа – посадити дерево. Ще складніше його саджати на території колишнього лісу, серед пеньків. Лісистість Закарпатської області – понад 52%. І регулярно ця цифра зростає. Мало того, щоб вкриті лісом площі не зменшилися, лісівники після вирубок відтворюють ліси.
 
На сьогоднішній день лісівниками Закарпатської області відтворено лісів на площі 209 гектарів, з них 64 гектари – лісові культури, що складає лише 11,3% від весняного плану і 9,4% до річного плану. Природне поновлення здійснено на площі 145,7 гектара, в тому числі сприяння природному поновленню складає 81,2 гектара.
 
Доповнення здійснено на площі – 11,3 гектара із запланованих 252,5 гектари. Активно тривають лісовідтворювальні роботи в Берегівському, Великобичківському, Довжанському, Мукачівському, Перечинському та Ужгородському лісгоспах краю.
 
На даний момент закарпатські лісівники посадили вже 320 тисяч саджанців і сіянців

Нелегка справа – посадити дерево. Ще складніше його саджати на території колишнього лісу, серед пеньків. Лісистість Закарпатської області – понад 52%. І регулярно ця цифра зростає. […]