Засідання методичної секції викладачів української мови і літератури ЗП(ПТ)О області

4 роки ago admin 0

„Використання електронних освітніх ресурсів у процесі навчання та контролю як важливий етап підготовки до складання зовнішнього незалежного оцінюванняз української мови і літератури” – тема вебінару, проведеного 20 лютого в режимі онлайн з викладачами української мови і літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, актуальна в контексті сьогодення.

 

Про доцільне використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках української мови і літератури як суттєву допомогу в підготовці здобувачів освіти до зовнішнього незалежного оцінювання розповіла Ольга Лігоцька, викладач Берегівського професійного ліцею сфери послуг.

Досвідом роботи з організації та підготовки здобувачів освіти до проведення ЗНО з української мови і літератури в ДНЗ „Ужгородський центр професійно-технічної освіти” поділилася викладач Світлана Дуран.

Викладач ВПУ № 34 м. Виноградів Ганна Вереш зосередила увагу колег на основних недоліках, типових помилках, допущених випускниками під час складання ЗНО – 2019, та надала поради щодо їх усунення.

На завершення онлайн-заходу керівник секції, методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин, ознайомила учасників з нормативними документами Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА щодо підготовки здобувачів освіти до ЗНО – 2020, інформувала про якість навчальних досягнень здобувачів освіти за результатами проведення ДПА у формі ЗНОз української мови і літератури (української мови) в ЗП(ПТ)О областіу 2019 році; акцентувала увагу на результативності учнівських олімпіад, міжнародних мовно-літературних конкурсів імені Петра Яцика й Тараса Шевченка.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області