На Закарпатті головні державні інспектори Управління Держпраці підвищували рівень правових знань

4 роки ago admin 0

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області проходило навчання інспекторського складу з метою підвищення рівня знань головних державних інспекторів, яке проводили відповідальні посадові особи Управління, що здійснюють контроль за додержанням законодавства про працю та охорону праці.

Захід відбувся поетапно. Упродовж кожного етапу окремо головні державні інспектори праці й охорони праці мали змогу отримати знання  основ чинного законодавства, розібратися з базовими поняттями, довідатися про види відповідальності, передбаченої за конкретні порушення законодавчих вимог, про підстави для проведення контрольних заходів та ознайомилися з  порядками їх проведення.

Водночас присутнім надали зразок оформлення відповідних документів за результатами здійснення інспекційних відвідувань; нагадали принципи ведення діловодства тощо. Окремо йшлося про основи комунікації та про способи фіксації під час проведення контрольних заходів.

На завершення навчання головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці Юрій Пеца прочитав інспекторському складу лекцію, під час якої нагадав, що в Україні триває черговий етап електронного декларування, звернув увагу присутніх на правила заповнення форми декларації. Також  посадовець докладно зупинився на характеристиці типів корупційних ризиків, закцентувавши при цьому увагу на відповідальності, передбаченій за корупційне діяння.