Працівників хустської будівельної компанії закликали дотримуватись вимог безпеки праці й уникати тіньової зайнятості

4 роки ago admin 0

Проведення зустрічі з трудовим колективом будівельної компанії ТОВ «Збараж», яка дислокується на Хустщині і нині зводить об’єкт у селі Вишково, була продиктована  необхідністю підвищити поінформованість будівельників про можливі ризики за неотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт. Адже на Закарпатті в останні роки будівельна галузь, на жаль, залишається належати до однієї з найбільш травмонебезпечних.

Тож головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Попович у ході зустрічі насамперед нагадав посадовим особам та робітникам цього підприємства вимоги нормативно-правових актів з охорони праці. На реальних прикладах посадовець проаналізував з учасниками зібрання найпоширеніші причини, що призводять до настання нещасних випадків на будівництві.

У формі конструктивного діалогу присутні також намагались вирішити чимало проблемних питань, які виникають у їхній роботі, обмінялись досвідом щодо систем запобігання та управління ризиками на підприємствах будівельної галузі, обговорили питання забезпечення працівників необхідними індивідуальними та колективними засобами захисту тощо.

Під час проведення заходу мовилося й про необхідність  укладання трудових договорів з працівниками, які виконують небезпечні роботи, та обов’язкове проходження таким персоналом відповідного навчання.

На завершення зустрічі головний державний інспектор Управління Держпраці закликав присутніх  до співпраці задля недопущення випадків порушень чинного законодавства як з питань праці, так і з охорони праці та промислової безпеки.