Зеленим господарникам є кому передати свою справу

5 років ago admin 0

Дбаючи про лісове багатство, працівники лісових господарств дбають і про виховання своєї зміни, юних лісівників, яким можна буде передати лісогосподарську справу.

Відтак намагаються прищеплювати любов до лісу, флори і фауни з шкільної парти й в міру можливостей виховувати нове покоління екологічно свідомих людей, які розуміють важливість праці лісівників.

Саме з цією метою, при лісгоспах і створені учнівські лісництва. По – перше, вони є ефективною формою позашкільного навчання, натуралістичного виховання відповідальних за свою землю громадян країни. А по – друге, тут бере початок профорієнтаційна робота з молоддю у природничому напрямку. Наразі, при лісгоспах діють 32 учнівські шкільні лісництва, в роботі яких беруть участь більше, як 600 активних школярів середніх та старших класів.

Юні лісівники щороку є активними учасниками Всеукраїнських акцій «Майбутнє лісу – у твоїх руках», «Ліси для нащадків», «Посади своє дерево», «Кожному птаху-лісова хатинка». Крім того, школярі дотичні до багатьох питань повсякденної життєдіяльності лісгоспів, беруть участь в весняних та осінніх посадках лісу, збирають лісове насіння, заготовляють віники й підгодовують лісових мешканців.

Працівники лісових господарства Закарпатської області висловлюють щиру вдячність юним лісівникам за їх завзяття, допомогу, високу екологічну свідомість та розуміння складності та важливості праці людей лісу. Сподіваємося на продовження тісної співпраці в питаннях збереження та примноження лісів й закликаємо долучатися разом із друзями до зелених акцій, які відбудуться вже згодом по всій території області.

Дбаючи про лісове багатство, працівники лісових господарств дбають і про виховання своєї зміни, юних лісівників, яким можна буде передати лісогосподарську справу. Відтак намагаються прищеплювати любов до […]