Щирі вітання найстарішому лісівникові Закарпаття!

4 роки ago admin 0

95 років виповнилося легендарному лісівникові Закарпаття й Виноградівщини заслуженому лісівникові України Золтану Йосиповичу Ковачу. І рівно 60 років минає з того часу, як Золтан Йосипович почав працювати у лісовому господарстві.

Йосип Ковач народився у Новому селі, навчання проходив у Вилку, а згодом став працювати секретарем у сільському органі влади. Причому робив він на цій посаді і за угорської влади і на прохання комуністів Нового Села за нової радянської влади. А через декілька років Золтан Йосипович разом з дружиною переїхав жити й працювати в село Шаланки. Спочатку працював у сільраді, а згодом перейшов начальником цеху тарного заводу. У 1960 році Золтан Ковач почав працювати у лісовому господарстві – спочатку садівничим, потім помічником лісничого. Потім робота у Шаланках – створення знаменитого фазанарію, збільшення насіннєвого та посадочного фонду для лісництв України.

Надзвичайна людяність, потужні організаторські здібності, готовність і здатність допомогти іншим – ці риси Золтана Ковача завжди відзначають всі, хто мав і має можливість спілкуватися з непересічним лісівником. Найщиріші вітання, побажання міцного здоров’я, світлих днів і задоволення від насиченого добром життя бажають йому колеги, односельці і найближчі йому люди.

Многая літ!

95 років виповнилося легендарному лісівникові Закарпаття й Виноградівщини заслуженому лісівникові України Золтану Йосиповичу Ковачу. І рівно 60 років минає з того часу, як Золтан Йосипович почав […]