Епідпоріг на ГРІ перевищено на 41 відсоток

4 роки ago admin 0


Протягом минулого тижня в Закарпаття на гострі респіраторні інфекції захворіло 7 610 осіб. Як повідомила обласний епідеміолог Вікторія Тимчик, захворюваність залишилась на рівні минулого тижня та перевищує визначений епідемічний рівень на 41%. У порівняні з попереднім тижнем, реєструється приріст кількості захворілих в Тячівському, Міжгірському, Хустському районах та в м.Ужгород.


Більш як в два рази збільшилася кількість звернень в Тячівському районі. Найвищі показники захворюваності серед населення в м.Ужгород – 1414 на 100 тис.нас., Тячівському районі – 758 на 100 тис.нас., Ужгородському – 731 на 100 тис.нас. Міжгірському районі – 691 на 100 тис.нас., Виноградівському – 568 на 100 тис.нас., м. Мукачево – 562 на 100 тис.нас. та в Іршавському районі – 551 на 100 тис.нас.


Порогові рівні перевищені на 10 адміністративних територіях області, окрім Берегівського, Хустського, Воловецького, Перечинського та Великоберезнянського районів.


Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 64% (4888 випадків), дорослі – 36% (2722 випадків). У структурі захворілих більше 70% складають діти у Мукачівському, Тячівському та Міжгірському районах. Серед захворілих дітей найбільша кількість звернень спостерігається серед вікової групи 5-14 років (54% від усіх захворілих дітей).


Рівень госпіталізації становить 3%. Загалом по області отримали стаціонарну медичну допомогу 201 хворий, з них 75% становлять діти до 17 років. При дослідженні зразків матеріалу від хворих підтверджено циркуляцію вірусів грипу типу А та парагрипу.


З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу серед дитячого населення області тривають протиепідемічні обмежувальні заходи у вигляді призупинення навчального процесу в усіх дошкільних та шкільних навчальних закладах Воловецького, Тячівського, Рахівського та Виноградівського районів, у школах м. Ужгорода, Перечинського, Міжгірського та Хустського районів, у деяких навчальних закладах дошкільної та шкільної освіти Ужгородського району.


Відновлено навчальний процес в Берегівському, Іршавському, Мукачівському районах та м.Мукачево.


Моніторинг за захворюваністю за гострими респіраторними вірусними захворюваннями та грипом, протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.


    Подiбнi новини

    Кір відступає

    admin 5 років ago
    Кір в Закарпатті, нарешті, відступає. З минулого тижня кількість нових випадків захворювання на кір зменшилась ще на 21%.      У лютому 2019 зареєстровано 454 випадки кору проти 620 у... Читати далi

    29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом

    admin 4 роки ago
    Щороку 29 жовтня в Україні і світі відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом. День заснований у 2006 році Всесвітньою організацією боротьби з інсультом (WSO), яка об’єднує представників з 85... Читати далi

    Дві тисячі закарпатців захворіло на кір з початку 2019 року

    admin 5 років ago
    Минулого тижня в Закарпатті зареєстровано 56 випадків кору, це на  2% менше,  ніж за попередній тиждень (56 проти 57 випадків), – повідомила заввідділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського... Читати далi

    Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції за 22.04.2020

    admin 4 роки ago
    "Протягом минулої доби, 22 квітня, за екстреною медичною допомогою????звернулось 353 осиби, з них 8 – з ознаками гострої пневмонії, 6 – з підозрою на COVID-19"- повідомила директор департаменту охорони... Читати далi