Офіційне спростування про причетність посадових осіб ДП “Брустурянське ЛМГ” до незаконного вилучення земельних ділянок

4 роки ago admin 0

            У низці засобів масової інформації продовж останніх двох днів активно поширюється інформація про причетність посадових осіб ДП “Брустурянське ЛМГ” до незаконного вилучення земельних ділянок в Плайському лісництві.            Так, прокуратура Закарпатської області, 12.02.2020 року опублікувала повідомлення про оголошення підозри колишній очильниці Держгеокадастру у Закарпатській області у зв’язку із передачею у приватну власність 4-х земельних ділянок, що розташовані в межах лісового фонду.

            Водночас, за офіційною інформацією Брустурянського лісомисливсгоспу, Закарпатське ОУЛМГ повідомляє, що ДП “Брустурянське ЛМГ”  у вересні 2019 року встановивши факт вилучення зазначених земель, звернулося до адвоката з метою захисту прав державного підприємства.

Після отримання всієї необхідної інформації по вказаних земельних ділянках, адвокатським бюро було підготовлено та подано 04 жовтня 2019 чотири позовні заяви до Тячівського районного суду Закарпатської області для скасування наказів Держгеокадастру у Закарпатській області і витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння.

            Разом із позовними заявами було подано заяви про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельні ділянки для уникнення можливості їх подальшого відчуження.

            За результатами розгляду наведених заяв Тячівським районним судом відкрито провадження по всіх 4-х справах та винесено ухвали про накладення арештів на земельні ділянки.

            Зазначені ухвали є у вільному доступі в Єдиному державному реєстрі судових рішень України за номерами справ: 307/3157/19; 307/3155/19; 307/3160/19; 307/3152/19.

            На даний момент судовий розгляд справ триває, підприємством вжиті і продовжуються вживатися всі необхідні заходи для захисту своїх інтересів та прав у суді.

            Також звертаємо увагу, що кримінальне провадження по наведених фактах порушено після звернення підприємством до суду, а саме – 11 жовтня 2019 року.

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

            У низці засобів масової інформації продовж останніх двох днів активно поширюється інформація про причетність посадових осіб ДП “Брустурянське ЛМГ” до […]