Лісівники Ясінянського лісомисливгоспу оголосили цифри планового заліснення

4 роки ago admin 0
У рамках підготовки до весняної лісокультурної кампанії 2020 року відповідальні фахівці ДП «Ясінянське ЛМГ» взяли участь у засіданні комісії із захисту проектів лісових культур. Цьогоріч кущова нарада лісогосподарських підприємств відбулася на базі Великобичківського ЛМГ за участю Доцента кафедри лісівництва УжНУ Гербут Ф. Ф., та директора НПП «Зачарований край» Фенич В. С.
Проекти лісових культур Ясінянського лісгоспу представляли головний лісничий підприємства – Ластовецький М.В., інженер з лісових культур – Пластуняк В. В. та лісничі лісництв гоподарства . Захист проектів лісових культур проводиться щорічно з метою забезпечити високу якість робіт з лісовідновлення, лісорозведення, забезпечення вирощування продуктивних, біологічно-стійких цінних та корінних деревостанів, а також оформлення необхідної технічної документації, підвищення відповідальності керівників і спеціалістів держлісгоспів при виконанні проектних робіт з лісокультурної кампанії.
Так, у 2020 році згідно Плану лісових культур по ДП «Ясінянське ЛМГ» планується провести посадку лісових культур на площі 110,6 га та 93,5 га природного поновлення. Для цього необхідно використати посадкового матеріалу – 576,2 тис. шт., в тому числі: смереки – 335,3 тис. шт., ялиці – 105,7 тис. шт., бука – 62,1 тис. шт., клена-явора – 51,8 тис. шт., ясеня – 14,7 тис. шт., модрини – 6 тис. шт., сосни – 0,6 тис. шт. Відновлення лісів буде проводитися як штучним, так і природнім шляхом. Висаджування лісових культур здійснюється ручним способом у строки, що забезпечують їх високу приживлюваність. Догляди за лісовими культурами здійснюються до віку їх переведення у вкриту лісовою рослинністю землі. Заліснення зрубів буде здійснюватися своєчасно з обов’язковим врахуванням лісорослинних і технологічних особливостей кожної окремої ділянки.

Після успішного захисту проекту лісових культур у лісівників розпочинаються інтенсивні підготовчі польові роботи до весняної лісокультурної кампанії, адже весна – період відновлення лісів.

У рамках підготовки до весняної лісокультурної кампанії 2020 року відповідальні фахівці ДП «Ясінянське ЛМГ» взяли участь у засіданні комісії із захисту проектів лісових культур. Цьогоріч кущова […]