ВЛАДА ТА ГРОМАДСЬКІСТЬ ПРОВЕЛИ ПУБЛІЧНЕ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ АНТИКОРУПЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НА 2020 РІК

4 роки ago admin 0

Відповідно до вимог Законів України  „Про запобігання корупції”, „Про доступ до публічної інформації”, Порядку підготовки, подання антикорупційних  програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження, постанови Кабінету Міністрів України „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, 12 лютого,  в Закарпатській обласній державній адміністрації відбулося публічне громадське обговорення проекту Антикорупційної програми Закарпатської обласної державної адміністрації на 2020 рік.

Програма має на меті впровадження комплексної системи заходів щодо запобігання та протидії корупції в апараті та структурних підрозділах обласної державної адміністрації, планування та координацію діяльності ОДА в процесі реалізації антикорупційної політики, здійснення правових, соціально-економічних, організаційно-управлінських і практичних заходів, спрямованих на ефективне запобігання корупції.

Участь в обговоренні, яке проходило під головуванням заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ольги Травіної, взяли представники громадськості, члени Громадської ради при ОДА Михайло Греньо, Богдан Пранничук, Маріан Токар, керівники та представники  апарату  і структурних підрозділів облдержадміністрації.

Петро Ярчич, заступник начальника відділу запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації представив учасникам заходу проект Антикорупційної програми, зокрема, ознайомив присутніх зі структурою програми, проведеною роботою над її розробкою та погодженням. Наголошувалося, що програма містить визначення засад загальної відомчої політики щодо запобігання та протидії корупції, заходи з їх реалізації та з виконання державної антикорупційної стратегії, оцінку корупційних ризиків  у діяльності обласної державної  адміністрації, заходи щодо їх усунення та заходи, спрямовані на запобігання корупційним правопорушенням.

Присутніми під час засідання та обговорення було внесено відповідні пропозиції, зокрема щодо забезпечення безумовного її виконання, проведення навчань тощо. Далі проект Атикорупційної програми Закарпатської облдержадміністрації на 2020 рік, погодили без критичних зауважень.

Відтак проект Антикорупційної програми буде надано на затвердження в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації та скеровано для погодження в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Відповідно до вимог Законів України  „Про запобігання корупції”, „Про доступ до публічної інформації”, Порядку підготовки, подання антикорупційних  програм на …