Учасники Чорнотисянського шкільного лісництва разом з лісівниками ДП «Ясінянське ЛМГ» долучилися до відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь

4 роки ago admin 0

Учасники Чорнотисянського шкільного лісництва разом з лісівниками ДП «Ясінянське ЛМГ» долучилися до відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь та провели тематичні екологічні заняття у своїй школі. Тема екологічної дати 2020 року – Водно-болотні угіддя та біорізноманіття.

Для учнів школи педагоги провели пізнавальні лекції та ознайомили дітей з водно-болотними угіддями Закарпатської області, яким надано статус Рамсарських угідь міжнародного значення. Юні лісівники організували експозицію – наочну демонстрацію важливості збереження водно-болотних угідь як середовища існування рідкісних видів флори і фауни та осередку біологічного різноманіття. Також юні ласолюби розповіли своїм однокласникам і друзям про унікальність місцевої ботанічної пам’ятки природи «Андромеда» (Чорна багна), що знаходиться на території села Чорна Тиса.

Дата відзначення Всесвітнього дня ветлендів покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримки сталого розвитку нашої планети. Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. в місті Рамсар (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.

День її підписання в 1997 р. було оголошено Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Головною ціллю конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засіб досягнення сталого розвитку в усьому світі. На сьогодні до Рамсарської конвенції приєдналося 144 держави, а загальна кількість Рамсарських угідь перевищила 1400, із загальною площею 122 млн. га.

Учасники Чорнотисянського шкільного лісництва разом з лісівниками ДП «Ясінянське ЛМГ» долучилися до відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь та провели тематичні екологічні заняття у своїй школі. Тема […]