Проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

4 роки ago admin 0

31 січня 2020 року , під керівництвом голови районної державної адмінітрації, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань реалізації заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічний сезон 2019 – 2020 року.

За підсумками засідання прийняті відповідні рішення, а саме:

1.Через розбіжність даних щодо захвоювання на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) школярів у Воловецькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів терміново директору Воловецького ЗЗСО подати уточнені списки Воловецькому відділенню центра первинної медико-санітарної допомоги населенню для вжиття відповідних заходів.

2. Ввести в дію комплекс заходів реагування в епідемічний період, передбачений Комплексним планом профілактичних, протиепідемічних заходів з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) та заходів запобігання можливого ускладнення грипу в сезон 2019 -2020 років, який затверджений рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації  04.10.2019 №6.

3. Рекомендувати керівникам дошкільних навчальних закладів та директорам закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів проводити щоденний моніторинг відвідуваності дітей в освітніх закладах, про що повідомляти відділ освіти райдержадміністрації.

4. Рекомендувати відділу освіти райдержадміністрації призупинити освітній процес з 03 лютого по 13 лютого 2020 року у  Воловецькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

5. Рекомендувати відділу освіти райдержадміністрації та керівникам бюджетних установ (директорам шкіл, завідуючим дитячих навчальних закладів), при загостренні епідемічної ситуації, 20% захворюваності на грип та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), вводити обмежувальні заходи, про що повідомляти Воловецьке лабораторне відділення Свалявської міжрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”  .

6. Воловецькому відділенню центра первинної медико-санітарної допомоги населенню, на період загострення захворюваності на грип та ГРВІ,   сформувати додаткові медичні бригади та здійснити подвірні обходи в населених пунктах району з метою виявлення хворих на грип та ГРВІ. Щоденно до 15.00 надавати інформацію про кількість захварювань на грип та ГРВІ  до Воловецького лабораторного відділення Свалявської міжрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

7. Воловецькому лабораторному відділенню Свалявської міжрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” щоденно до 16.00 надавати інформацію про кількість захворювань на грип та ГРВІ  до районної державної адміністрації.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти Воловецьке відділення центра первинної медико-санітарної допомоги населенню та Воловецьке лабораторне відділення Свалявської міжрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

31 січня 2020 року , під керівництвом голови районної державної адмінітрації, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та …