На Великоберезнянщині учні й лісівники допомогли птахам пережити зиму (ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

З настанням холодів школярі, разом із лісівниками, розпочинають кампанію з підгодівлі птахів. Для цього учні Лютянської школи, під керівництвом лісівників змайстрували пернатим годівниці, а також шпаківні. Збудувати годівницю, робота не з легких, а тому до цього процесу лісівники залучають учнів старших класів.

Підготувавши необхідні матеріали, лісівники показують як саме зробити годівницю та шпаківню. Після того як робота завершена, аби надати яскравий естетичний вигляд годівницям та шпаківням, на них випалюють малюнки. Цим займається вихованець школи Дмитро, який спочатку олівцем наносить сам малюнок, після чого випалює його спеціальним пристроєм. Для учнів початкових та середніх класів у школі проводять теоретичні заняття.

Як розповідає вчителька біології, діти вивчають міграцію птахів, їх види, допомагають прикормлювати їх у зимовий період. Під час уроків, кожен учень готує індивідуальне домашнє завдання. Цього разу школярам була задана тема розказати про птахів, які живуть у їхньому краї. Надалі учні проводитимуть догляд за годівницями. Завжди підсипатимуть корм для птахів та дивитимуться аби вони була у справному вигляді.

З настанням холодів школярі, разом із лісівниками, розпочинають кампанію з підгодівлі птахів. Для цього учні Лютянської школи, під керівництвом лісівників змайстрували пернатим годівниці, а також шпаківні. […]