Майже 13 000 ялинок на Закарпатті мають зрубати до новорічіних свят (ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

Щороку дерева має надати кожне з лісництв краю. Майже 13 000 ялинок на Закарпатті мають зрубати до новорічіних свят. Про це повідомила речниця обласного лісомисливського господарства Юлія Давидова. Щороку дерева має надати кожне з лісництв краю. За словами працівника Березниківського лісництва Василя Гебеша, з їхнього розсадника цьогоріч віддадуть близько 30-ти ялинок для продажу.

Це розсадник хвойних дерев Березниківського лісництва. Тут щороку вирубують ялинки для продажу до різдвяних свят. На місці вирубаних дерев садять нові.

ПЕТРО СЕМЕНЮК, помічник лісівника

– Є технологічний процес, як воно створюється. Потім проводиться посів на плантаціях. Догляди цього насіння, воно сходить. Потім проходить школування. Це вже берім за термінами – 3-4 роки часу поки воно з’явиться у розмірі 15-20 сантиметрів».

ВАСИЛЬ ГЕБЕШ, лісівник

– Є зашкілка нових ялинок. От беремо, котрі більші з них, за розміром, за стандартами, висаджуємо на місце зрубаної ялинки. От зараз будемо зрізати ці ялинки на наступний тиждень. Будемо вибирати, котрі більше одного метра. На даний час ялинок 30-40, якщо виберемо найкращі, будуть зрізатися і будуть везтися в лісгосп для подальшої реалізації. Кожного року видають ліміти, видає Міністерство екології, ліміти для кожного лісгоспу. Як на наш Свалявський лісгосп.

Лісівник Василь Гебеш показує, які ялинки зрубають для продажу.

ВАСИЛЬ ГЕБЕШ, лісівник

– Є різні за своєю структурою крони. Ось такі ялинки, як така, вона вже не піде на продаж, бо не буде з неї хороша. Ось з цієї ялинки, вона виросте красива ялинка для новорічного столу. Ось та більша – на наступний рік її можна зрубати і вже продавати. Ось там більша: у кронах рівномірна, густа. Такі цього року будуть зрубані, реалізовані.

Речниця Закарпатського обласного лісомисливського господарства Юлія Давидова каже: майже 13 000 ялинок мають зрубати у всій області до новорічних свят.

 

Щороку дерева має надати кожне з лісництв краю. Майже 13 000 ялинок на Закарпатті мають зрубати до новорічіних свят. Про це повідомила речниця обласного лісомисливського господарства […]