Учні ДНЗ «Мукачівського центру професійно-технічної освіти » відвідали суд

4 роки ago admin 0


      12 грудня 2019 року учнівське самоврядування III курсів ДНЗ «Мукачівського центру професійно-технічної освіти »  у супроводі заступника директора з виховної роботи, викладача права Місюк В.О. завітали до Мукачівського міськрайонного суду.

           Даний захід проведено в рамках тижня права 2019 року.

      Зустріла та привітала учнів у приміщенні суду прес-секретар Малицька М.І., яка провела оглядову екскурсію приміщенням суду, ознайомила учнів з інформаційними стендами  для громадян, з  роботою суддів та  працівників апарату суду.

        В одному із залів суду, помічник судді Шин Юлія Василівна, розповіла учням про історію створення суду, про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформувала про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду, а також ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відео конференції, тощо.

        Окрім того , довела до відома,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».

         Зустріч пройшла інформативно, цікаво та позитивно! Учні отримали вичерпні відповіді на свої запитання та залишилися задоволеними .

       Працівники суду, які проводили даний захід, були приємно вражені зацікавленістю та прагненням до знань представників учнівського самоврядування. Приємно відмітити, що ці якості в учнях успішно розвиває їх наставник – Місюк В.О. Сподіваємося, що час проведений в Мукачівському міськрайонному суді, сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.

 

                                                                                                                                         Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду