У Мукачівському вищому професійному училищі № 3 перевірили організацію системи охорони праці

4 роки ago admin 0

Створення безпечних умов праці та навчання працівників, учнів, вихованців освітніх установ є особливо актуальним та пріоритетним питанням державної  і  регіональної політики у сфері освіти. Про це постійно наголошують фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області під час контрольних та роз’яснювально-профілактичних заходів. Однак результати перевірок, проведених у навчальних закладах краю, засвідчують, що безпека навчально-виховного процесу у сучасних освітніх установах ще вимагає вирішення певних проблем.

Як повідомила головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич, у ході планової перевірки  з питань охорони праці та промислової безпеки, котра проходила нещодавно в Мукачівському ВПУ №3, з’ясувалося: відповідальним за ці питання посадовим особам є над чим працювати. Зокрема, фахівець виявила близько 20 порушень вимог нормативно-правових актів з ОП та промбезпеки. Серед вказаних недоліків: відсутність складених Положень  про комісію, про навчання та про службу з питань ОП; з деякими працівниками не був проведений відповідний інструктаж; не розроблені певні інструкції; у хімічному кабінеті не на всіх реактивах є наявні етикетки з написами; аптечки не повністю укомплектовані;  оператори котелень не пройшли відповідний інструктаж та інші.

Результати проведеної перевірки посадовець Управління Держпраці обговорила з керівництвом та педагогами навчального закладу на підсумковій нараді. Водночас директору був виданий припис на обов’язкове усунення виявлених порушень, а винні у їх допущені особи притягнуті до адміністративної відповідальності.