Будьте обережні, на дорогах ожеледиця та туман!

4 роки ago admin 0

За прогнозами синоптиків протягом  5-7 грудня на дорогах Закарпатської області та Ужгорода очікується ожеледиця. Вночі та в першій половині дня місцями тумани з видимістю 200-500 метрів (І рівень небезпечності, жовтий).

Отож рятувальники Закарпаття закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

Водіям варто пам’ятати, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості й стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці. А також, не забувати вмикати фари.

З огляду на те, що Закарпаття – це гірський край, отож надзвичайники в черговий раз нагадують керманичам багатотонників про ланцюги протиковзання, які допоможуть без пригод подолати високогірну місцевість. Ну і звісно, якщо ви потрапили у небезпечну ситуацію на дорозі і не можете самотужки здолати слизькі ділянки доріг – телефонуйте до Служби порятунку за номером “101” або “102”. Рятувальники завжди готові надати допомогу водіям, які цього потребують!

Ну а пішоходам, закарпатські надзвичайники радять носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях.

Служба порятунку наголошує: шановні громадяни, будьте пильними під час ожеледиці та пам’ятайте про власну безпеку.

ожеледиця 1.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області