Несвідомі та недолугі громадяни нищать “точки порятунку”, які допомагають потерпілим у Карпатах

4 роки ago admin 0

Упродовж року в рамках реалізації спільного партнерського проекту між Управлінням ДСНС України у Закарпатській області та Пардубицьким краєм Чеської Республіки, закарпатські рятувальники разом з іноземними колегами встановлювали точки порятунку людей у горах.

Дані своєрідні інформаційні вказівники жовтого кольору допомагають туристам швидко, а головне точно визначити своє місце знаходження, аби передати їх гірським рятувальникам у разі потрапляння у небезпеку. Також кожна табличка містить інформацію про телефони екстрених служб, назву місця знаходження та номер точки порятунку. Тож, туристу тільки і залишиться набрати номер телефону та повідомити рятувальникам інформацію.

А це значить, що допомога надійде швидше. Цьому підтвердження – реальні факти порятунку людей, які потрапляли в халепу цьогоріч у Карпатах. Також  всі точки порятунку оприлюднені на інтерактивній карті https://bit.ly/349cknu

Здавалося б, що все суперово, аж ні. На жаль, окремі особи, які подорожують Карпатами, почали нищити відповідне маркування. Про це наголошують закарпатські гірські рятувальники, які вже знаходять понівечені та розтрощені таблички. Був випадок, коли один із туристів прихопив точку порятунку із собою, мовляв, на пам’ять. І, прикро, що таким недолугим відпочивальникам все одно, що на встановлення точок порятунку були затрачені відповідні кошти й зусилля. А головне, нищачи їх, такі малосвідомі особи можуть позбавити когось із потерпілих шансів на порятунок. Про це вандали, напевно, особливо не переймаються… А даремно.

У ДСНС України у Закарпатській області

MyCollages.jpg