Де в Закарпатті дуби щедрі на врожай жолудів?

4 роки ago admin 0

У лісгоспах нашого краю триває заготівлю лісового насіння. На лісових володіннях, які знаходяться під компетенцією ДП «Берегівський лісгосп» головною породою є дуб.

Крім цінної деревини, це дерево дає щорічний врожай жолудів. Ці плоди цінуються в сільському господарстві та інших галузях. Крім цього, жолуді – це головний посівний матеріал дуба, а це означає, що його можна продавати набагато дорожче.

Як зазначає директор Берегівського лісгоспу Богдан Шойного, цього року врожайність дуба звичайного вразила лісничих своєю щедрістю, хоча найбільший врожай все ж таки був зібраний минулого року.

За невеликий період співробітники лісгоспу зуміли зібрати понад 2,5 тонни жолудів дуба звичайного, дуба скельного – 1,7 тонни. Це означає, що лісгосп отримає високоякісний посівний або посадковий матеріал для подальшого розведення дубової породи.

Також поряд з дубом на Берегівщині лісівники зібрали 180 кілограмів дуба північного, 70 кілограмів каштану їстівного, 60 кілограмів каштану кінського, 20 горіху грецького, 10 кілограмів клена гостролистого, 5 кілограмів ясеня звичайного, 0,1 яблуні та 0,1 кілограма груші. Загалом лісові господарники зібрали понад 4,5 тонни лісового врожаю.

В даний момент все зібране насіння зберігається в спеціальних сховищах, після деякого часу фахівці проведуть обробку насіння, і вони продовжать зберігатися до затребуваного часу.

У лісгоспах нашого краю триває заготівлю лісового насіння. На лісових володіннях, які знаходяться під компетенцією ДП «Берегівський лісгосп» головною породою є дуб. Крім цінної деревини, це […]