Лісівники Виноградівського лісгоспу зібрали 2670 кг лісового насіння

4 роки ago admin 0

Осінь – важливий період у роботі лісівників. Адже у цей час проводиться заготівля насіння лісових дерев, що є «фундаментом» для вирощування стійких та високопродуктивних лісів.

Оскільки основною лісоутворюючою породою Виноградівского лісгоспу є дуб, то згідно виробничо-фінансового плану на 2019 рік заготівля лісового насіння для підприємства становить 2670 кг, з яких 2150 кг – жолудь.

У ході осінньої лісокультурної кампанії працівниками ДП «Виноградівський лісгосп» уже заготовлено 2250 кг жолудя (в т.ч. дуба звичайного – 2150 кг, дуба скельного – 100 кг) та 455,50 кг насіння інших порід (в т.ч. насіння ясена звичайного – 100 кг, клену гостролистого – 40 кг, каштану їстівного – 100 кг, каштану кінського -130 кг, липи широколистої – 20 кг, яблуні лісової – 0,5 кг, горіху грецького – 80 кг та горіху чорного – 65 кг).

Заготовлене насіння проходить перевірку на чистоту, схожість та енергію пророщування у Закарпатській лісонасінневій лабораторії, а після апробації лабораторія видає відповідні посвідчення про кондиційність насіння.

Після отримання паспорту насіння висівають у розсадниках для вирощування посадкового матеріалу, проводять сприяння природному поновленню та використовують для створення лісових культур.

Осінь – важливий період у роботі лісівників. Адже у цей час проводиться заготівля насіння лісових дерев, що є «фундаментом» для вирощування стійких та високопродуктивних лісів. Оскільки […]