Лісівники Брустурянського лісомисливгоспу облаштували новенький рекреаційний пункт

4 роки ago admin 0
В урочищі Усть-Турбат Кедринського лісництва лісові господарники Брустурянського лісомисливгоспу збудували новенький рекреаційний пункт.
 
Саме слово «рекреація» у перекладі з латині означає відновлення, відтворення фізичних і духовних сил, витрачених людиною в процесі трудової, навчальної та побутової діяльності. У науковому обігу первісне значення звузило свою семантику і в останні часи вживається як синонім відпочинку.
 
Найбільшим попит мають такі місця влітку, коли триває сезон відпусток, а люди традиційно прагнуть відпочити на природі: відволіктися від робочих питань, подихати свіжим повітрям, посмажити шашлики. Найбільшим попитом зазвичай користуються місця відпочинку в лісі або біля водоймищ.
 
Щедра мальовнича природа Закарпаття має всі необхідні умови для розвитку туристично-рекреаційної галузі в краї. Тому в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства розуміють, що варто будувати рекреаційні зони та працівники держлісгоспів активно займаються рекреацією.
 
Директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун каже, що за останні роки лісівники під його керівництвом збудували понад 40 місць для відпочинку. Адже під впливом урбанізації люди все частіше відчувають необхідність міняти обстановку і набиратися нових вражень. Саме тому зелений туризм стає все більш популярним і привертає все більше любителів активного відпочинку, а хто, як не лісівники мають створювати комфортні умови й розвивають зелений туризм. У свою чергу зелений туризм не тільки дозволяє долучитися до чогось нескінченно величного і прекрасного — до смерекового реліктового лісу, величних гір, бурхливих річок, тощо.
 
У свою чергу головний лісничий Брустурянського лісомисливсгоспу Іван Арович розповів про одну з останніх туристичних родзинок:
 
– Останнім часом лісівники активно розвивають лісовий туризм та вертаються до побічного користування. Так в урочищі Усть-Турбат Кедринського лісництва лісівники збудували новенький рекреаційний пункт. Чому саме цю територію було обрано для будівництва місця відпочинку?! Відповідь дуже проста: саме на стоці двох річок Плайська і Турбат основні туристичні маршрути. Через Турбатське лісництво, урочище Легіонів – Івано-Франківськ, Надвірнянський район і Турбатське лісництво, урочище Околи та далі до колег з Ясіня. Кожного року по цим лісовим дорогам проходить великий наплив туристів. Лісівники в свою чергу піклуються про гостей, які мають змогу перепочити та пообідати в затишних умовах. Вартість місця для відпочиваючих обійшлася лісівникам майже в пів мільйона гривень. Тривало будівництво майже два роки, — зазначив Іван Юрійович.
 
Варто додати, що місце обрано не даремно, адже раніше саме на цьому місці знаходилась залізнична станція та двоповерховий гуртожиток для лісорубів.





В урочищі Усть-Турбат Кедринського лісництва лісові господарники Брустурянського лісомисливгоспу збудували новенький рекреаційний пункт.   Саме слово «рекреація» у перекладі з латині означає відновлення, відтворення фізичних і […]