Виїзну колегію Закарпатського ОУЛМГ приймали міжгірські лісівники

4 роки ago admin 0
На базі ДП «Міжгірське лісове господарство» учора, 7 листопада, відбулася виїзна колегія Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника ЗОУЛМГ Валерія Мурги з директорами держлісгоспів та головними спеціалістами, присвячена попереднім підсумкам роботи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та держлісгоспів за 9 місяців 2019 року.
Начальник управління Валерій Мурга, відкриваючи виїзне засідання колегії, наголосив, що в роботі держлісгоспу все важливо: культура виробництва, будівництво, матеріально-технічне забезпечення. Але найголовніший критерій оцінки роботи кожного трудового колективу – якісний стан лісових культур. Тому найперше завдання учасників та членів колегії – об’єктивно оцінити роботу лісівників Міжгірського лісгоспу.
Загалом загальна площа лісового фонду, який наданий підприємству у постійне користування для ведення лісового господарства та здійснення природоохоронної діяльності, сягає 31513 га. Лісовою рослинністю вкрито 29238 га земель, з яких на площі 11928 га переважають у складі хвойні породи, на 17102 га домінують твердолистяні породи і тільки 208 га займають деревостани з м’яко листяних порід. Загальний запас ростучого лісу 10501 тис. куб. м.
Так міжгірські лісівники станом на 1 листопада заліснили 120,1 га, перевиконавши план, провели догляд за лісовими культурами на площі 43,4 га, сприяння природному поновленню здійснили на площі 76,7, в тому числі прияння природному поновленню на площі 29,9 га. До кожній ділянки – індивідуальний підхід, в залежності від стану насадження. Необхідність цих заходів та їх інтенсивність визначає лісничий та помічник лісничого. Забур’яненість є причиною незадовільного стану та загибелі лісових культур. Тому проведення саме своєчасних доглядів впливає на приживлюваність і ріст сіянців.
Високопродуктивний ліс сам не виросте – він потребує постійних людських рук, людської уваги та праці.
Відтак варто відзначити, що лісогосподарська справа в ДП «Міжгірський лісгосп» ведеться на високому рівні. При кожному лісництві створені спеціальні розсадники, а саме у Вучківському, Запереділянському, Міжгірському, Ізківському, Майданському, Бистрянському, Лопушанському лісництвах.
Вирощують лісові господарники клен-явір, дуб червоний, дуб скельний, ясен звичайний, ялиця, горіх грецький, гіркокаштан звичайний. Загалом у розсадниках в середньому вирощується майже 260 тисяч сіянців та саджанців.

На базі ДП «Міжгірське лісове господарство» учора, 7 листопада, відбулася виїзна колегія Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника ЗОУЛМГ Валерія Мурги з […]