Іршавські лісівники зібрали насіння дуба, бука, ясеня та клена-явора

4 роки ago admin 0

Ліс починається з насіння – цю важливу істину добре розуміють і виконують на практиці лісівники Іршавського лісгоспу. Адже від якісного насіння залежить якість посадкового матеріалу та майбутніх лісових культур.

Увесь комплекс робіт по лісонасіннєвій справі активно проводять сьогодні і лісівники Іршавського лісгоспу. Заготовляють насіння деревних та чагарникових порід, готують його до насіннєвих сховищ, перевіряють на якість і відповідність стандартам, готують до пророщення та висіву. Кожна партія заготовленого насіння проходить перевірку у Карпатській лісовій науково-дослідній станції.

За словами т.в.о. директора Іршавського лісгоспу Руслана Прокопця, його підлеглі цьогоріч перевиконали план зі збору лісового насіння. Так жолудів дуба зібрали лісівники 25 кілограмів, бука – 7, інших порід – 5 – ясеня та клена-явора.

Усе заготовлене лісове насіння відсортували, обробили від шкідників, хвороб і заклали на зимове зберігання, щоб вже навесні висіяти його у лісові розсадники та використати при створенні лісових культур.

Ліс починається з насіння – цю важливу істину добре розуміють і виконують на практиці лісівники Іршавського лісгоспу. Адже від якісного насіння залежить якість посадкового матеріалу та […]