7 нових авто для сімейної медицини Берегівщини

4 роки ago admin 0


Санітарні автомобілі закуплено за рахунок державної субвенції для амбулаторій сімейної медицини сіл Батрадь, Боржава, Гать, В.Бакта, Запсонь, Батьово та В.Бийгань. Сучасні "Рено Дастер" (Renault Duster) -високопрохідні, повнопривідні авто у повній комплектаці (кондиціонер, запасні зимові колеса і т.д.) дозволять сімейним лікарям Берегіщини швидко та з комфортом обслуговувати пацієнтів у віддалених селах за будь-якої погоди🙂. Це суттєво покращить доступність сільських мешканців району до якісної сучасної сімейної медицини.


Загальна вартість придбаних авто становить 3 мільйони 493 тисячі гривень.



«Сьогодні в Україні активно впроваджується медична реформа. Влада, та особисто Президент України Володимир Зеленський, приділяє особливу увагу до питання забезпечення належного рівня медичної допомоги, в тому числі і на селі. Так, у Берегівському районі, за кошти державного та місцевих бюджетів, триває будівництво амбулаторій в селах Свобода та Дийда.


А сьогодні, сімейні лікарі, які працюють у сільських амбулаторіях Берегівського району, отримують справжні подарунки. Це новенькі автівки, які доставлятимуть медиків у найвіддаленіші населені пункти для надання медичної допомоги мешканцям.

   Це ледь не вперше за роки незалежності України таку підтримку отримує саме сільська медицина, що допоможе сільським лікарям зробити медичну послугу доступнішою для людей. Маємо надію, що невдовзі зможемо забезпечити автотранспортом всі сільські амбулаторії області.

Крім того, до кінця року планується закупівля ще чотирьох автомобілів за рахунок субвенції з державного бюджету. Доступна, якісна медицина у сільській місцевості буде проваджена, а сільські амбулаторії отримають необхідне медичне обладнання сучасного зразка», – зазначив у вітальному слові голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко. 

На урочистостях також були присутні: в.о. директора департаменту охорони здоров’я – Єлизавета Біров, голова Берегівської районної державної адміністрації – Іштван Петрушка, голова Берегівської районної ради – Йосип Шін, головний лікар КНП – Руслана Гедєш та медики району.