Запахи карпатського лісу: поради від лісівників Верхньогірського лісгоспу

4 роки ago admin 0

Запахи карпатського лісу: поради від лісівників Верхньогірського лісгоспу. Неймовірно красивою і яскравою постає перед мандрівниками осінь в Карпатах. Казково чарівними і трохи загадковими здаються величні гори, покриті дивно прекрасним лісом. Природа не поскупилася на буйство різнокольорових яскравих фарб. Приємно йти по стежці, покритій золотим листям.

Сонечко привітно зустрічає гостей, посилаючи яскраві веселі промені. Осінь в Карпатах не втомить спекотними днями, дозволить здійснювати приємні прогулянки, що сприяють гармонізації душі і тіла, єднання з природою.

Осінь в Карпатах – кращий відпочинок

Осінь в Карпатах – дивовижна пора року, яка перетворює цей край в справжнє райське місце. Не дивно, що в цей час сюди прямує велика кількість мандрівників. Приємно побродити по золотому лісу, відчути м’яке шелестіння листя під ногами.

Легкий вітерець не тільки подарує приємну прохолоду, а й дозволить насолодитися ароматами ягід і грибів. При бажанні можна зайнятися збором цих дарів лісу.

А як пахнуть Карпати, хтось знає?!

Запах лісу, хвої та бучин глибокий і заспокійливий.

Волога деревина, неходжені стежки лісу, засипані листям, густий туман, мох, ледь чутний шорох, потріскування сухих гілок під ногами. Аромат-таємниця.

Аромат хвої і дерева освіжає не тільки повітря, а й розум і організм. Аромат хвої освіжаючий, чарівний, чистий. Перенесе нас в зелену тишу і спокій, навіть якщо у нас немає можливості прогулятися лісовими стежками.

Як пахне і лікує ялина, сосна і ялиця?

Ялина

З ялинових гілок паровою дистиляцією отримуємо самий зелений аромат лісу, який тільки можна зажадати. Він свіжий і повний аромату смоли. Допомагає при втомі, запаленні і болю, помірному стресі, стимулює захисні сили організму. Очищає дихальну систему і полегшує кашель.

Ялиця

Аромат ялиці солодший, густий і бальзамічніший, ніж ялиновий. Властивості аналогічні – він допомагає при застуді і втоми, сприяє поліпшенню циркуляції крові, знімає біль і очищає запалені порожнини.

Сосна

Аромат соснового лісу зніме з нас зайві турботи, допомагає зосередитися і зміцнює нас при втоми. Допомагає при застуді, інфекції дихальних і сечовивідних шляхів, полегшує і поглиблює дихання.

Кипарис

Аромат кипариса більш деревне, пряний, ніж у попередніх видів хвойних. Він популярний у використанні для розслаблення, медитації, гармонізації кровообігу і менструального циклу, корисний при ревматизмі і запаленні сечовивідних шляхів.

Ялівець

Іншим ароматом, що нагадує свіжий ранок в лісі, повному трав, є гіркувато-солодкий аромат масла ялівцю, отриманого з його ягід. Ялівець допомагає підвищенню оптимізму і психічному благополуччю, полегшує помірну втому і біль. Особливо корисний при інфекціях сечовивідних шляхів, набряках, болях в суглобах.

Кедр

Кедрову олію отримують не з хвої, а з ароматного дерева. Його аромат солодкий, пряний, деревний зі свіжим відтінком камфори. Він зміцнює волю і стійкість, сприяє гарній роботі як лімфатичної, так і судинної системи, що робить його корисним при набряках і целюліті. Допомагає при різних інфекціях.

Запахи карпатського лісу: поради від лісівників Верхньогірського лісгоспу. Неймовірно красивою і яскравою постає перед мандрівниками осінь в Карпатах. Казково чарівними і трохи загадковими здаються величні гори, […]