У лісових розсадниках Довжанського лісомисливгоспу повним ходом сіять жолуді

4 роки ago admin 0

Відомо, що ліс починається з насінини. Якісне насіння- це запорука високопродуктивного майбутнього лісу. Головною лісотвірною породою Загатського лісництва ДП «Довжанське ЛМГ» є дуб.

Дуб – одна з основних лісоутворюючих порід, яка високо цінується як екологічно-естетично, так і матеріально. Тож лісівники особливо дбають про те, аби пишатися своїми дібровами. Цей рік виявився не таким щедрим на врожай жолудя, як минулий. Так, минулого року лісівниками було зібрано 6600 кг жолудя дуба скельного та дуба звичайного, при чому 2500 кг жолудя зібрано з ПЛНД (постійної лісонасінневої ділянки).

Цьогоріч працівники Загатського лісництва зібрали 217 кг дуба. Щоб із заготовленого насіння виріс могутній ліс, в розсадниках повним ходом йдуть роботи по висіванню заготовленого насіння. На площі, де висівався жолудь, попередньо проведено комплекс механізованих робіт із підготовки ґрунту. Вирощування дуба, граба чи бука – це завжди цікавий, але досить непростий процес. Саме завдяки працьовитості лісівників ДП «Довжанське ЛМГ» ми можемо на власні очі бачити красиві дубові діброви.

Відомо, що ліс починається з насінини. Якісне насіння- це запорука високопродуктивного майбутнього лісу. Головною лісотвірною породою Загатського лісництва ДП «Довжанське ЛМГ» є дуб. Дуб – одна […]