Братство лісового кільця на Закарпатті

4 роки ago admin 0
Рух шкільних лісництв охопив всі лісові райони Закарпаття. З метою виховання екологічної грамотності соціально активної молоді і залучення підлітків в діяльність щодо раціонального використання та відновлення лісових ресурсів Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства взялося за рух шкільного лісництва.
 
Як зазначає керманич Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, реалізація заходів даного плану спрямована на підвищення рівня роботи чинних на території Закарпатської області шкільних лісництв, збільшення їх загальної чисельності, популяризації лісових професій серед підростаючого покоління, формування екологічної культури і дбайливого ставлення молоді до лісових багатств країни.
 
Школярі володіють багатьма серйозними навичками: вміють проводити лісопатологічні роботи, оцінювати лісові ресурси, проводити дослідження, робити інвентаризацію лісових культур та підгодовувати диких тварин. В арсеналі шкільних лісництв є всі необхідні інструменти, створена хороша база.
 
Загалом на Закарпатті діє 32 шкільні лісництва. Кожне лісництво складається з 20-25 осіб (учнів 5-11-х класів), тобто в цілому лісом захоплюється понад 600 учнів області. Учні шкільних лісництв у майбутньому — гідна зміна сучасних лісівників.


















Рух шкільних лісництв охопив всі лісові райони Закарпаття. З метою виховання екологічної грамотності соціально активної молоді і залучення підлітків в діяльність щодо раціонального використання та відновлення […]