Ужгородські школярі гостювали у місцевих рятувальників

5 років ago admin 0

Щоб більше дізнатися про професію рятувальника та будні цих мужніх людей, учні 1-Д класу Ужгородської спеціалізованої школи № 5 обласного центру сьогодні навідалися в гості до місцевих надзвичайників.

Діти із неабияким захопленням спостерігали за червоно-білими автомобілями, які виїхали із депо на подвір’я з увімкненими спеціальними звуковими і світловими сигналами. Так розпочалася екскурсія першокаників до 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Далі рятувальники ознайомили допитливих гостей із “начинням” даного автомобіля. Учні дуже прискіпливо все роздивлялися та уважно слухали про пожежні рукави, стволи та розгалуження. Розповіли вогнеборці й про апарати на стисненому повітрі, які пожежні-рятувальники використовують у непридатному для диханні середовищі.

Особлива увага дітей зверталася на небезпеках, які можуть чатувати на них у разі пустощів з вогнем. Також дітки дізналися і про дії у разі виникнення пожежі чи виявлення вибухонебезпечних предметів. Окремо надзвичайники зупинилися на правилах поведінки під час перебування на природі, а також про наслідки пожеж в екосистемах.

А далі було ще цікавіше, коли школярі разом з вогнеборцями за допомогою пожежного ствола гасили умовну пожежу.

А на прощання дітки подякували за цікаво, а головне – корисно проведений час, і  з гарним настроєм залишили пожежну частину.

У ДСНС України у Закарпатській області

IMG_8579.jpgIMG_8599.jpg

IMG_8594.jpgIMG_8581.jpg